Στιγμές Χαράς σε Ανήσυχους Καιρούς

Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ


Η Μουσική είναι ένας κοινός παγκόσμιος κώδικας  για να μοιραστούμε συναισθήματα, διαθέσεις , οράματα για το μέλλον. Φτάνει στο βάθος των ψυχών και των καρδιών των ανθρώπων, δίνει ώθηση, συγκινεί, δίνει θάρρος και ελπίδα, κάτι που χρειαζόμαστε όλοι στις παράξενες ημέρες που ζούμε.

Σε συνέχεια της δράσης που ξεκίνησε την Δευτέρα του Πάσχα από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός , ένα μικρό σύνολο εγχόρδων εθελοντών μουσικών, μελών της Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ που αντιπροσωπεύει τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, παρουσιάζει στον προαύλιο χώρο του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου μελωδίες αγαπημένων τραγούδιων του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη, για τους νοσηλευτές, τους γιατρούς και τους νοσηλευόμενους.Μέσα από τραγούδια που γιατρεύουν την ψυχή, μας συνδέουν και δηλώνουν συμπαράσταση, συντροφεύουμε τους ασθενείς του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου και λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό, σε μια προσπαθεία να προσφέρουμε στιγμές χαρές και χαλάρωσης μέσα στις δύσκολες βάρδιες.

Το να είμαστε μέρος της ημέρας τους έστω και για 30 λεπτά είναι μια υπέροχη εμπειρία.

Η δράση θα επαναληφθεί σύντομα και σε άλλα νοσοκομεία και από άλλα υπο-σύνολα, αλλά και την σύμπραξη της Χορωδίας της ΕΡΤ.

 


Διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Αραβίδης
Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Α βιολιά : Λασκαρίδης Στάθης, Δήμος Βασίλης
Β βιολιά: Κωνσταντινίδης Γεώργιος, Δέββε Ναυσικά
Βιόλα: Γρηγορόπουλος Λεωνίδας
Τσέλο: Πόλκα Αριάδνη
Κόντρα μπάσο: Καραχούτης Βασίλης, Σκληρός Αριστείδης