Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 20:30, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», έργα των Μ. Σμέτανα, Φ. Σούμπερτ, Ρ. Σούμαν, Ν. Χριστοδούλου και Ε. Μπερλιόζ.

Σολίστ, ο βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός.

Δημήτρης Τηλιακός

 

Η μουσική διεύθυνση είναι του Νίκου Χριστοδούλου.

N. Χριστοδούλου 2Νίκος Χριστοδούλου

Ο Νίκος Χριστοδούλου έχει συνεργαστεί ως μαέστρος με πολλές ορχήστρες στην Ευρώπη, όπως οι ΒΒC Symphony Orchestra, Academy of St Martin in the Fields, Konzerthausorchester Berlin, Συμφωνική Ορχήστρα Άαλμποργκ, Συμφωνική Ορχήστρα Όντενζε, Συμφωνική Ορχήστρα Μάλμε, Συμφωνική Ορχήστρα Ισλανδίας, Φιλαρμονική Ορχήστρα Αρμενίας, Όπερα Μπολσόι κ.ά. Η δισκογραφία του των συμφωνικών έργων του Σκαλκώτα για την εταιρεία BIS, με τη ΒΒC Symphony Orchestra και ευρωπαϊκές ορχήστρες, έχει πολλές διεθνείς διακρίσεις σε Ευρώπη και Αμερική. Συνεργάζεται με τις ελληνικές ορχήστρες και την Λυρική Σκηνή. Έχει διατελέσει διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας Δήμου Αθηναίων και της Συμφωνικής Ορχήστρας ΕΡΤ. Ίδρυσε και ήταν Διευθυντής της Euro Youth Philharmonic, της πρώτης πανευρωπαϊκής ορχήστρας νέων. Έχει διευθύνει πρώτες εκτελέσεις συγχρόνων έργων, όπως της όπερας Οι Δαιμονισμένοι του Χάρη Βρόντου (Εθνική Λυρική Σκηνή) και της Συμφωνίας αρ. 1 του Lars Graugaard (Φεστιβάλ Όντενζε).

Έχει συνθέσει έργα για ορχήστρα, σύνολα, χορωδία, σκηνική μουσική, τραγούδια, μουσική για την παιδική ραδιοφωνική σειρά Εδώ Λιλιπούπολη. Συνθέσεις του έχουν παραγγείλει πολλοί φορείς. Έργα του εκδίδει ο διεθνής οίκος Boosey & Hawkes. Διηύθυνε το έργο του «Debussy Πρελούδια σε ενορχήστρωση Ν. Χριστοδούλου» στην Αθήνα, στο Ερεβάν και στο Λονδίνο, ενώ το έργο αυτό τον Σεπτέμβριο 2016 άνοιξε το Διεθνές Φεστιβάλ ΜΙΤΟ στην Ιταλία στις δύο εναρκτήριες συναυλίες με την London Symphony Orchestra και τον G. Noseda στο Τορίνο και στη Σκάλα του Μιλάνου.

Σπούδασε σύνθεση με τον Γ.Α. Παπαϊωάννου και στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής του Μονάχου, πιάνο με την Μ. Μουρτζοπούλου και τον Γ. Πλάτωνα στο Ελληνικό Ωδείο (Δίπλωμα) και διεύθυνση ορχήστρας στο Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής του Λονδίνου. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής αφιερωμάτων-φεστιβάλ (συναυλίες και συνέδρια) για τους Δημήτρη Μητρόπουλο, Σκαλκώτα (Nikos Skalkottas Tage, Βερολίνο, Κοντσερτχάους, 2000), Chopin και Debussy. Από το 1993 είναι Διευθυντής στα Δημοτικά Ωδεία Κορυδαλλού και Άργους. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες για τον Σκαλκώτα, τον Chopin, τον Μητρόπουλο, τον Σεφέρη («Ο μουσικός Σεφέρης», εκδ. Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης).

Ώρα έναρξης 20:30

Τιμές εισιτηρίων – 10 ευρώ γενική είσοδος, 5 ευρώ για παιδιά, φοιτητές, ανέργους και άτομα άνω των 65.

Προπώληση εισιτηρίων στο τηλέφωνο 210 7282 000 και στο site του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών www.megaron.gr