Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 και ώρα 20:30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ερμηνεύει το έργο «Το ισοκράτημα ενός παιδιού» του Γιώργου Κουμεντάκη, το κονσέρτο σε ρε μείζονα του Antonio Vivaldi, το κονσέρτο για κιθάρα και ορχήστρα εγχόρδων «Beatlerianas» του Leo Brouwer και την 4η Συμφωνία σε ρε ελάσσονα, έργο 120» του Robert Schumann.

Σολίστ: Κώστας Κοτσιώλης, κιθάρα

Κώστας Κοτσιώλης

Ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 15 ετών ερμηνεύοντας το «concierto de Aranjuez» με την ΚΟΑ. Από το 1976 είναι καθηγητής του Ωδείου Αθηνών και από το 2009 του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Από το 1978 είναι Ιδρυτής και Διευθυντής του «Volos International Guitar Festival». Το 1979 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Το 1998 έγινε επίτιμος δημότης του Dallas -Texas (USA). Από το 2012 είναι καλλιτεχνικούς Διευθυντής του «Guitar Art Festival of Belgrade». Είναι επίτιμο μέλος της EGTA- Germany και καλλιτέχνης της D’ Addario. Το 2017 έγινε επίτιμος Διδάκτωρ του Ιούνιου Πανεπιστημίου. Εχει εμφανιστεί σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών όπως Grand Auditorium Radio France, Concertgebouw Amsterdam, Concert hall BBC, Palais de Beaux Arts Bruxelles, Palais de congrais Paris, Philarmonie St. Petersbourg κ.ά. και έχει συνεργαστεί με πολλές ορχήστρες, όπως RTBF Bruxelles, BBC Concert Orchestra, Radio Frankfurt κ.ά. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Astor Piazzolla, Miκη Θεοδωράκη, Leo Brouwer, John Williams κ. ά. Μαζί με τους Aniello Desiderio και Zoran Dukic είναι μέλος του «Volos Guitar trio». Συνθέτες οπως οι Leo Brouwer, Sergio Assad, Ernesto Cordero κ.α., του έχουν αφιερώσει έργα τους. Έχει διδάξει σε σεμινάρια σε Πανεπιστήμια οπως «Mozarteum», «Ferenc Liszt», Central Conservatory Beijing, Manhattan school of Music N.Y. etc. Εχει εμφανιστεί σχεδόν σε όλα τα φεστιβάλ κιθάρας του κόσμου οπως Esztergom, Liege, Havana, Cordoba, Koblenz, Iserlohn, GFA etc. Δίσκοι του έχουν εκδοθεί σε εταιρίες οπως SONY,EMI classics και GHA (διάκριση Echo classic).

Μουσική διεύθυνση: Νίκος Τσούχλος

Νίκος Τσούχλος

Ο Νίκος Τσούχλος σπούδασε νομικά και μουσική στην Αθήνα και στο Παρίσι. Από νωρίς στράφηκε προς τη διεύθυνση ορχήστρας, ξεκινώντας ως βοηθός του Μάνου Χατζιδάκι στην Ορχήστρα των Χρωμάτων, ενώ έκτοτε έχει συνεργαστεί ως προσκεκλημένος αρχιμουσικός με τις περισσότερες ελληνικές ορχήστρες, καθώς και με πολλά συγκροτήματα και καλλιτεχνικούς οργανισμούς του εξωτερικού. Από το 1991 υπήρξε Διευθυντής Καλλιτεχνικού Προγραμματισμού και αργότερα, ως το 2012, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Από το 2013 υπηρετεί το Μουσικό και Δραματικό Σύλλογο ‘Ωδείον Αθηνών – 1871’ ως Πρόεδρος του Δ.Σ., ενώ από το 2014 είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Για το συγγραφικό του έργο πάνω σε ζητήματα μουσικής ερμηνείας έχει διακριθεί από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών (2011), ενώ για τις ποικίλες δραστηριότητές του στο χώρο του πολιτισμού του έχει απονεμηθεί από το γαλλικό κράτος η διάκριση Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres.

Πρόγραμμα συναυλίας

Ώρα έναρξης 20:30

Τιμές εισιτηρίων: 10, 8, 6 και 4 ευρώ για παιδιά, φοιτητές, ανέργους, αμέα και άνω των 65.

Προπώληση εισιτηρίων στο τηλέφωνα 210 7282 333 και στο www.megaron.gr

Διοργάνωση: ΕΡΤ Α.Ε.