Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 20:30, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα   ερμηνεύει το έργο «Κομμός Β’» του Θεόδωρου Αντωνίου, το «20ό κονσέρτο για πιάνο» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και την «5η συμφωνία» του Ντμίτρι Σοστακόβιτς, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης».

Σολίστ: Αλεξία Μουζά (πιάνο)

Αλεξία Μουζά

Πιανίστρια με “καταπληκτική ενέργεια, καθαρότητα και ακρίβεια”, σύμφωνα με τις κριτικές, η Αλεξία Μουζά κέρδισε σε ηλικία 11 ετών το αριστείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου “Φίλων 2000”. Είναι επίσης νικήτρια στους διεθνείς διαγωνισμούς International Competition for Piano and Orchestra στο Cantú Ιταλίας όπου κέρδισε και το βραβείο τύπου (2005), στον διαγωνισμό πιάνου “Γιώργος Θυμής” Θεσσαλονίκης (1ο βραβείο, 2008), στον διεθνή διαγωνισμό Val Tidone (2ο βραβείο, 2009). Πρόσφατα, κέρδισε το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό Delia Steinberg (Μαδρίτη, 2015) και το 3ο βραβείο στον πιο γνωστό διαγωνισμό πιάνου της Ασίας, της πόλης Hamamatsu (Ιαπωνία, 2015). Τιμήθηκε με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών (2015).

Ως προσκεκλημένη σολίστ, έχει παίξει με τις ορχήστρες Simon Boivar Βενεζουέλας, Haydn Orchestra of Bolzano and Trento, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Philharmonic Orchestra ‘Mihail Jora’ Bacau, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Ορχήστρα Feminarte, Fiesole Youth Orchestra, Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα του Μεξικού, Συμφωνική Ορχήστρα του Τόκιο.

Έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες, όπως στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, Concert Hall του Χόνγκ Κόνγκ, Konzerthaus του Βερολίνου, Tsai Performance Center της Βοστώνης, Sala Verdi του Μιλάνου, Mozarteum του Ζάλτσμπουργκ, Academia Filarmonica της Μπολόνια, Quinta Anauco στο Καράκας, Μέγαρο Μουσικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Auditorium of North Carolina Museum of Art (USA), Bunka Kaikan Recital Hall στο Τόκιο.

Έχει συμμετάσχει σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ όπως Sächsisches Mozartfest (Γερμανία), Semaine musicale (Ελβετία), Maggio Fiorentino, Pomeriggi Musicali, Festival MiTO, Festival de Bach a Bartok (Ιταλία), Si-Chuan International Piano Festival in Chengdu (Κίνα), International Mozart Festival in Hokkaido (Ιαπωνία), Paderewski Festival of Raleigh (USA), διεθνές φεστιβάλ πιάνου Θεσσαλονίκης και Ναυπλίου, φεστιβάλ Σαντορίνης. Μέλος της Κριτικής Επιτροπής στον διαγωνισμό πιάνου «Pianissimo» στην Κολομβία, όπου επίσης έδωσε δύο master classes (2016), στο Festival de Jovenes Pianistas στο Καράκας, Βενεζουέλα όπου έδωσε master class για τους μαθητές του El Sistema.

Η Αλεξία Μουζά γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με την μητέρα της. Ολοκλήρωσε σπουδές πιάνου στην Accademia Pianistica Internazionale “Incontri col Maestro”στην Imola, Ιταλία (καθ. Leonid Margarius, Anna Kravtchenko) με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Κάτοχος master ερμηνείας στο πιάνο (2011, Cesena, Conservatorio Statale di Musica). Artist Diploma στο College of Fine Arts, Boston University (2013, καθ. Boaz Sharon) όπου σπούδασε με υποτροφίες από το Ελληνικό Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και το Boston University. Σπούδασε στο Ισραήλ μέχρι το 2016 στην Buchmann-Mehta School of Music, με τον καθηγητή Arie Vardi με τον οποίο συνεχίζει τις σπουδές της μέχρι σήμερα.

Έχει ηχογραφήσει δύο audio-DVD με την εταιρεία Multigram Classical.

Μουσική διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης

Μίλτος Λογιάδης

Γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε θεωρητικά και πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και Χαλανδρίου, αποσπώντας το πρώτο βραβείο και αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Με υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, συνέχισε τις σπουδές του με καθηγητές τους Fritz Schieri, Max Frei, Hermann Michael, στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου, απ’ όπου αποφοίτησε με διπλώματα διεύθυνσης χορωδίας και ορχήστρας και δίπλωμα Meisterklasse, επιτυγχάνοντας τον υψηλότερο βαθμό που είχε δοθεί ποτέ από την Ακαδημία .

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διορίστηκε επίκουρος καθηγητής στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου, ενώ παράλληλα, ανέλαβε τη διεύθυνση της Χορωδίας των Μαδριγαλιστών καθώς και τη διεύθυνση της χορωδίας και της ορχήστρας της καθολικής κοινότητας του πανεπιστημίου (KHG). Στη συνέχεια, εργάστηκε ως μόνιμος μαέστρος για δύο χρόνια στην όπερα του Ulm.

Το 1992 επέστρεψε στην Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση του Μάνου Χατζιδάκι, για να συνεργαστεί με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, έχοντας στο ενεργητικό του πολλές συναυλίες και παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει πραγματοποιήσει σημαντικές πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις έργων ελλήνων και ξένων συνθετών όπως την πρώτη πανελλήνια εκτέλεση της όπερας του Claude Debussy Πελλέας και Μελισσάνθη, τη Θάλασσα του Νίκου Σκαλκώτα, το συμφωνικό έργο Οι Πλανήτες του Gustav Holst, τη Συμφωνία Turangalila του Olivier Messiaen,τα Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα, Atmosphères και Lontano του Gyorgy Ligeti, αφιέρωμα με έργα του Witold Lutoslawski, την όπερα Θαϊς του Jules Massenet καθώς και πολλά άλλα σημαντικά έργα του εικοστού αιώνα. Η δισκογραφία του συμπεριλαμβάνει έργα των Νίκου Σκαλκώτα, Ιάνη Ξενάκη, Γιάννη Χρήστου, Πέτρου Πετρίδη, Γιάννη Κωνσταντινίδη, Astor Piazzolla, Mάνου Xατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου Κουρουπού και άλλων ελλήνων και ξένων συνθετών.

Εκτός από την Ορχήστρα των Χρωμάτων, έχει διευθύνει επίσης την Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, την Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου, την Ορχήστρα της Όπερας του Αμβούργου, την Ορχήστρα της Βασιλικής Όπερας της Δανίας, την Ορχήστρα Δωματίου της Βιέννης, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Μονάχου, την Ορχήστρα της Όπερας της Σόφιας, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας, την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα κ.ά.

Ηχογράφησε για λογαριασμό του Αθήνα 2004 το μεγαλύτερο μέρος των μουσικών έργων που παρουσιάσθηκαν στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων με την Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου και την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, και συμμετείχε στις τελετές διευθύνοντας τον Ολυμπιακό Ύμνο του Σπύρου Σαμάρα.

Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στο μάθημα Διεύθυνσης Ορχήστρας.

Ώρα έναρξης 20:30

Τιμές εισιτηρίων: 10, 8, 6 και 4 ευρώ για παιδιά, φοιτητές, ανέργους, ΑΜΕΑ και άτομα άνω των 65 ετών.

Προπώληση εισιτηρίων-πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 7282 333 και στο site του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών www.megaron.gr