Το νέο έργο του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου «Οι Πλανόδιοι των Ονείρων» θα παρουσιαστεί στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2019, σε μια διαδραστική πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού.

Λουκάς Καρυτινός

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου σπούδασε Μουσική και Νομικά, στο Ωδείο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αντίστοιχα .

Από το 1976 έως το 1981 συνέχισε τις σπουδές του με ειδίκευση στη διεύθυνση ορχήστρας στο Πανεπιστήμιο των Τεχνών του Δ. Βερολίνου, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας στο «Μοτσαρτέουμ» του Σάλτσμπουργκ.

Από το 1981 έως το 1985 εργάστηκε στη Γερμανία (Κόμπλεντς , Κολωνία , Βερολίνο) και από το 1985 κατέχει θέση τακτικού αρχιμουσικού στην Εθνική Λυρική Σκηνή , στην οποία έγινε Μουσικός Διευθυντής το 1992 και από το 1999 έως το 2005 Καλλιτεχνικός της Διευθυντής.

Ο Λουκάς Καρυτινός που επανειλημμένα έχει διευθύνει όλες τις σημαντικές ελληνικές ορχήστρες , έχει πάρει μέρος στα Φεστιβάλ Αθηνών, Επιδαύρου , Αρένας της Βερόνας, Καρακάλλα Ρώμης , Φεστιβάλ Πουτσίνι «Τόρε ντελ Λάγκο» , Βίττεν –Γερμανίας , Λας Πάλμας , Αβάνς, Αντίμπ κ.α. , και έχει συμπράξει ως αρχιμουσικός με συμφωνικές ορχήστρες όπως οι : London Philharmonia , RSO-Berlin , Suisse Romande, WDR , Bruckner Orchester Linz , Philomusica Oxford , Orchestre Philharmonique de Nice, Συμφωνική Ορχήστρα του Ισραήλ, Συμφωνική Ορχήστρα Ιερουσαλήμ, ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Βουδαπέστης κ.α. καθώς και με θέατρα όπερας όπως η Γερμανική ΄Οπερα του Βερολίνου , το Λισέο της Βαρκελώνης, της Κολωνίας , η όπερα «Αριάγα» του Μπιλμπάο , του Μόντε Κάρλο , του Ντητρόιτ , της Ρώμης,της Κατάνια ,του Κάλιαρι , της Μόντενα , του Λιβόρνο , της Πίζας , της Βέρνης , του Σάλτσμπουργκ κ.α.

Εκτός από την Ελλάδα έχει διευθύνει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης , στην Κορέα , Η.Π.Α. , Αυστραλία , Ισραήλ, Τουρκία , Αίγυπτο, Τυνησία κ.α.

Έχει ηχογραφήσει δίσκους για τις εταιρείες BMG , WEA , CBS , ETERNA , DYNAMIC.

Το 2005 , τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας με τον τίτλο του «Commendatore dell’ Ordine della Solidarieta’ Italiana» για την προβολή της ιταλικής όπερας ανά τον κόσμο.

Το 2008 η Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών του απένειμε το «Μεγάλο Βραβείο Μουσικής».

Τέλος , η «Εταιρεία Φίλων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής» , το 2010 , του απένειμε το Βραβείο «Απόλλων» , για τη συνολική μουσική προσφορά του στον Οργανισμό.

Σήμερα ο Λουκάς Καρυτινός , εκτός της μουσικής του δραστηριότητας διδάσκει Διεύθυνση Ορχήστρας στο Ωδείο Αθηνών.


15 & 16 Φεβρουαρίου 2019 | Κεντρική Σκηνή | 20:30

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Λεωφόρος Συγγρού 107

Εισιτήρια:

Κανονικό: 7, 15, 20, 22 €
Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 12, 16, 18 €
Παρέα 10+ άτομα: 11, 14, 16 €
Κάτοικος Γειτονιάς: 7 €
ΑμεΑ, Ανεργίας: 5 € | Συνοδός ΑμεA: 7, 10 €

Ομαδικές κρατήσεις στο groupsales@sgt.gr

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.sgt.gr/gre/SPG2235