Η Χορωδία της ΕΡΤ συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις των Κατακομβών της Μήλου, πραγματοποιώντας δύο συναυλίες, όπου θα παρουσιάσει έργα θρησκευτικού και κοσμικού περιεχομένου.

Η πρώτη συναυλία θα δοθεί την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 21:00 στο Συνεδριακό Κέντρο «Γεώργιος Ηλιόπουλος» στον Αδάμαντα και η δεύτερη το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 και ώρα 21:00 στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στην Τρυπητή της Μήλου.

Με αφετηρία την αναγεννησιακή μουσική, έργα gospel και spiritual, αλλά και συνθέσεις σε ρυθμούς τζαζ, η Χορωδία της ΕΡΤ θα ολοκληρώσει το μουσικό της ταξίδι με έργα ξένων αλλά και Ελλήνων συνθετών σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση.

Συνοδεία στο πιάνο: Παύλος Σιφναίος

Παύλος Σιφναίος

Ο Παύλος Σιφναίος ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 ετών. Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο και στη συνέχεια στο Κλασσικό Ωδείο όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πιάνο παίρνοντας Δίπλωμα με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, Πρώτο βραβείο και τιμητική διάκριση με καθηγήτρια τη Δήμητρα Ροζάκη. Είναι πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα). Το 2010 συνέχισε τις πιανιστικές του σπουδές στο Royal College of Music, London με καθηγητή τον Niel Immelman και αποφοίτησε το 2012 με τον τίτλο Master of Piano Performance. Το 2005 και το 2007 απέσπασε το δεύτερο και το τρίτο βραβείο αντίστοιχα στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Πιανιστών στην Άνδρο. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια με τους Andras Kemenes, Frank Wibaut και Terence Charlston. Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα περιλαμβάνει εμφανίσεις σε σημαντικές αίθουσες του Λονδίνου (Amaryllis Fleming Hall – RCM, Steinway Hall) και στην Ελλάδα, όπου εμφανίζεται συχνά τόσο ως σολίστ όσο και ως μέλος μουσικών συνόλων. Ηχογραφήσεις του έχουν μεταδοθεί σε εκπομπές του Τρίτου Προγράμματος. Διδάσκει στο Νεοκλασσικό Ωδείο.

Διεύθυνση χορωδίας: Δημήτρης Κτιστάκης

Δημήτρης Κτιστάκης

Ο Δημήτρης Κτιστάκης γεννήθηκε στη Λάρισα, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου του Saarland, όπου απέκτησε Δίπλωμα Καθηγητή Πιάνου καθώς και 3 Μεταπτυχιακά Διπλώματα: Σολιστικό Δίπλωμα Πιάνου, Διεύθυνση Χορωδίας και Διεύθυνση Ορχήστρας. Επιλέχθηκε στην διετή πειραματική μεταπτυχιακή τάξη του Lied – Duo του καθηγητή Ιrvine Gage. Εργάστηκε ως βοηθός Μαέστρου της Συμφωνικής Ορχήστρας και της χορωδίας του Πανεπιστημίου του Saarland. Υπήρξε ιδρυτής και διευθυντής επί 10 έτη φωνητικών συνόλων, Α’ μαέστρος της πολυβραβευμένης χορωδίας Μadrigalchor Dillingen και υπότροφος του Ιδρύματος Richard Wagner. Υπήρξε μέλος κριτικών επιτροπών σε διαγωνισμούς χορωδιών και διηύθυνε χορωδίες σε επίσημες τελετές του κρατιδίου του Saarland. Δίδαξε το μάθημα Διεύθυνση Φωνητικών Συνόλων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και υπήρξε μαέστρος των ορχηστρών και χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης. Σήμερα, είναι καλλιτεχνικός Διευθυντής του Γυναικείου φωνητικού συνόλου Λάρισας «InDONNAtiόn» του Δημοτικού Ωδειου Λάρισας, όπου διδάσκει διευθυνση χορωδίας και της συμφωνικής ορχήστρας νέων Τρικάλων, Με την «InDONNAtiόn», έχει στην κατοχή του δύο χρυσά βραβεία από δύο διαδοχικούς διαγωνισμούς της INTERKULTUR (Καλαμάτα και Κέρκυρα). Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας στον τομέα της διεύθυνσης χορωδίας, και διδάσκει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο διεύθυνση χορωδίας καθώς και την χορωδία του τμήματος. Από τον Ιανουάριο του 2016, διευθύνει τη χορωδία της ΕΡΤ.

Ώρα έναρξης συναυλιών 21:00

Η είσοδος για τη συναυλία της Παρασκευής 9 Ιουνίου είναι 5 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Η είσοδος για τη συναυλία του Σαββάτου 10 Ιουνίου είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες: Δήμος Μήλου τηλ. 22873-60104