Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 20:30, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ, στην καθιερωμένη τους Χριστουγεννιάτικη συναυλία, θα παρουσιάσουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», χριστουγεννιάτικα έργα των Rutter, Poulenc, Καραγιάννη, Δαπέργολα και Μπαλτά.
Σολίστ:
Μίνα Πολυχρόνου, σοπράνο
Μαργαρίτα Συγγενιώτου, μέτζο σοπράνο
Διεύθυνση χορωδίας: Δημήτρης Κτιστάκης
Μουσική διεύθυνση: Αναστάσιος Συμεωνίδης
Μίνα Πολυχρόνου
Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών μονωδία(δίπλωμα) και ανώτερα θεωρητικά(αρμονία,αντίστηξη, φούγκα). Κατέχει ανώτερο τίτλο φωνητικής ερμηνείας(Fellowship, London College of Music).Συνέχισε σπουδές σε Μιλάνο υπό τις Κ.Καστελλάνι και Μαρία-Λουίζα Τσόνι(υποτροφία ιδρύματος »Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης»), Βιέννη υπό τις Ζένα Γιούρινατς και Ιλεάνα Κοτρουμπάς.Πρωταγωνίστησε σε πολυάριθμες παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Ντον Τζοβάννι, Οι γάμοι του Φίγκαρο, Η απαγωγή από το Σεράι, Χορός μεταμφιεσμένων, Μποέμ, Κουρέας της Σεβίλλης, Τζάννι Σκίκκι, Ο Πρωτομάστορας, Τάνχωυζερ, Αριάδνη στη Νάξο, Τραβιάτα, Κάρμεν, Μαγικός Αυλός, Η πονηρή αλεπουδίτσα). Τραγούδησε κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο (ΜΜΑ, ΜΜΘ, Φεστιβάλ Αθηνών κ Επιδαύρου, Όπερα Θεσσαλονίκης, Semperoper Δρέσδης, Conservatorio Μιλάνο).Συνεργάστηκε με όλες τις ελληνικές συμφωνικές ορχήστρες υπό τη διεύθυνση κορυφαίων Ελλήνων κ ξένων αρχιμουσικών. Έχει βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς.
Μαργαρίτα Συγγενιώτου
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά (πτυχία αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας), και τραγούδι (Κ. Παπαλεξοπούλου). Τον Ιούνιο του 1997 της απενεμήθη δίπλωμα μονωδίας με το βαθμό ‘Άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο». Έχει εμφανισθεί ως σολίστ σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Κύπρος, Τουρκία, Αλβανία). Από το 1996 συνεργάζεται μόνιμα με το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, ερμηνεύοντας έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, πολλά από τα οποία σε πρώτη εκτέλεση ή ειδικά γραμμένα για εκείνη. Από το 1996 συνεργάζεται ως σολίστ με την Εθνική Λυρική Σκηνή σε πολυάριθμες παραγωγές μεγάλης γκάμας ρεπερτορίου από το μπαροκ έως τον εικοστό αιώνα. Συνεργάστηκε σε όλες της Παραγωγές της Πειραματικής σκηνής της ΕΛΣ, μέχρι το 2011, ερμηνεύοντας έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών σε πρώτη εκτέλεση. Συμμετείχε σε πολλές παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Ενδεικτικά: Βέρντι-Τραβιάτα, Ονεγκερ-Ιωάννα της Λωραίνης, Κουρουπός-Η αυλή των θαυμάτων κ.α.) Έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με την Καμεράτα, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, το Ergon Ensemble, την Ορχήστρα Εγχόρδων Σόφιας, την Κρατική Ορχήστρα Κύπρου, τους Σολίστ της Πάτρας, τα Φεστιβάλ Πάτρας, Δελφών, Aix-en-Provence, το Κέντρο Μουσικού Θεάτρου Βόλου κ.α., Έχει, επίσης, συνεργαστεί στις ΗΠΑ με τις ορχήστρες ΑLΕΑ ΙΙΙ και New England Symphonic Ensemble κι έχει εμφανιστεί επανειλημμένα σε συναυλίες στη Βοστώνη και την Νέα Υορκη. Έχει εμφανιστεί σε μεγάλες αίθουσες του εξωτερικού, όπως το Carnegie Hall, η Ακαδημία Τεχνών του Μονάχου κ.α. Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία και την Τηλεόραση. Η δισκογραφία της περιλαμβάνει πρώτες εκτελέσεις ελλήνων συνθετών (Γ. Ιωαννίδη, Γ. Α. Παπαϊωάνου κ.α.). Διδάσκει μονωδία στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες και στο Hellenic-American College.
Δημήτρης Κτιστάκης
Ο Δημήτρης Κτιστάκης ξεκίνησε τα πρώτα του μουσικά βήματα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές στην Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου του Saarland, όπου απέκτησε Δίπλωμα Καθηγητή Πιάνου καθώς και 3 Μεταπτυχιακά Διπλώματα: Σολιστικό Δίπλωμα Πιάνου, Διεύθυνση Χορωδίας και Διεύθυνση Ορχήστρας. Εργάστηκε ως βοηθός Μαέστρου της Συμφωνικής Ορχήστρας και της χορωδίας του Πανεπιστημίου του Saarland. Υπήρξε ιδρυτής και διευθυντής επί 10 συνεχή έτη φωνητικών συνόλων, Α’ μαέστρος της πολυβραβευμένης χορωδίας Μadrigalchor Dillingen και υπότροφος του Ιδρύματος Richard Wagner. Υπήρξε μέλος κριτικών επιτροπών σε διαγωνισμούς χορωδιών (Saarbrucken, Osnabruck) της Γερμανίας και διηύθυνε χορωδίες σε επίσημες τελετές του κρατιδίου του Saarland. Πλήθος συναυλιών του μεταδόθηκαν ζωντανά από το γερμανικό ραδιόφωνο και τηλεόραση. Συνδιηύθυνε τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαρισαίων σε παραγωγές όπερας, οπερέτας και μιούζικαλ. Δίδαξε το μάθημα Διεύθυνση Φωνητικών Συνόλων Ι & ΙΙ στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα, ο Δημήτρης Κτιστάκης είναι καθηγητής πιάνου και διεύθυνσης χορωδίας στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, καλλιτεχνικός Διευθυντής των Ορχηστρών και Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, της Συμφωνικής Ορχήστρας Νεων Τρικάλων, του Γυναικείου φωνητικού συνόλου ‘InDonnation’ ΔΩΛ και υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας, όπου διδάσκει την κινησιολογία της διεύθυνσης χορωδίας σε μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς επίσης και το φωνητικό σύνολο του Τμήματος. Στο ενεργητικό του υπάρχουν ηχογραφήσεις για το γερμανικό ραδιόφωνο και τηλεόραση καθώς και εμφανίσεις ως σολίστ, μαέστρος και συνοδός μουσικών συνόλων στη Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Ρουμανία, Ισπανία και Ιταλία.
Αναστάσιος Συμεωνίδης
Ο Αναστάσιος Συμεωνίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα ανώτερα θεωρητικά, το πιάνo (Εθνικό Ωδείο), τη Μουσικολογία (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τμήμα Μουσικών Σπουδών) και τη διεύθυνση χορωδίας και ορχήστρας (Universität für Musik und darstellende Kunst Wien, Academie Lyrigue), κάνει τα πρώτα του βήματα ως βοηθός μαέστρου στη Χορωδία Αθηνών (της οποίας είναι καλλιτεχνικός διευθυντής από το 2002 έως σήμερα) και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων. Tο 2008 αναλαμβάνει τη θέση του μαέστρου, δίπλα στον διακεκριμένο αρχιμουσικό Vladimir Ashkenazy, στην Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων. Από το 2010 έως και σήμερα συνεργάζεται τακτικά με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες με έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, Ελλήνων και ξένων συνθετών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, το Φεστιβάλ Settembre Musica στο Μιλάνο και το Τορίνο κ.ά. Έχει συμπράξει επανειλημμένως ως μαέστρος με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Ορχήστρα Πατρών, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Ρουμανίας, την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, καθώς και με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ.
Ώρα έναρξης 20:30
Τιμές εισιτηρίων – 10 ευρώ γενική είσοδος, 5 ευρώ για παιδιά, φοιτητές και άτομα άνω των 60.
Προπώληση εισιτηρίων στο τηλέφωνο 210 7282 000 και στο site του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών www.megaron.gr
Διάθεση από την ΕΡΤ 400 δελτίων δωρεάν εισόδου για ανέργους. Η προμήθειά τους θα γίνεται από τα ταμεία του Μεγάρου την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 από τις 12:00-18:00 με επίδειξη της κάρτας ανεργίας.