ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ – ΧΟΡΩΔΙΑ

 


Χορωδία
  1. Giovanni Pierluigi da Palestrina (c.1525-1594)
Hodie Christus natus est Antiphon
  1. Pyotr Ilyich Tchaikovsky (1840-1893)
Cherubic Hymn No. 1 from Liturgy of St. John Chrysostom Op. 41 (1878)
  1. Giuseppe Verdi (1813-1901):
Ave Maria
  1. Anton Bruckner (1824-1896):
Virga Jesse
  1. Gyorgy Orban (1947- ):
Chiaro

 

  • COLE PORTER : KISS ME KATE
Overture
No. 12: We sing of love
No 12α Tarantella
No 19: So in love – Reprise
No 15: Too darn hot
No 17: Always true to you
Νο 17a first encore
No 17b second encore

 

  • FREDERICK LOEWE : MY FAIR LADY
Overture
On the street where you live
I could have danced all night
The rain in Spain

 

  • RICHARD RODGERS : THE SOUND OF MUSIC
Νο 29 : Entr’acte (Theater version  1426 with concert ending)
I have confidence (Theater version 463)

 

  • LEONARD BERNSTEIN : WEST SIDE STORY
No 4c: Cha-cha
No 4b: Mambo
No 6: Balcony scene

 

  • ANTONIO VIVALDI : GLORIA (Choir and orchestra)
Gloria in excelsis

 

  • CHRISTMAS SONG MEDLEY – Arr. By Vas. TENIDIS (υλικό υπάρχει στην ΕΡΤ)
For 3 soloists, mixed choir and Symphonic orchestra
  1. Deck the Hall,
  2. I wish you a Merry Christmas,
  3. Jingle bell
  • GIUSEPPE VERDI : TRAVIATA

 

Brindisi – Tutti and Choir

 

 


 

ΣΟΛΙΣΤ :

Μυρσίνη Μαργαρίτη – σοπράνο

Νάντια Κοντογεώργη – μέτζο σοπράνο

Γιάννης Καλύβας – τενόρος

Γιώργος Παπαδημητρίου –μπασοβαρύτονος

Μουσική προετοιμασία σολίστ – Δημήτρης Γιάκας

Προετοιμασία – διδασκαλία Χορωδίας – Μιχάλης Πατσέας

Διεύθυνση – διδασκαλία χορωδίας – Μιχάλης Ζέκε

Μουσική Διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός


Μυρσίνη Μαργαρίτη – σοπράνο

Η Μυρσίνη Μαργαρίτη είναι μια πολύπλευρη υψίφωνος με ένα ευρύ ρεπερτόριο που εκτείνεται από το μπαρόκ ως την σύγχρονη μουσική. Ο διεθνής τύπος έχει εκθειάσει την μουσικότητά της, την δεξιοτεχνία, την καθαρότητα του ήχου και την εντυπωσιακή της σκηνική παρουσία. Μετά το ξεκίνημα της καριέρας της Σεπρέτα στην όπερα La finta giardiniera του Μότσαρτ στο Landestheater Salzburg ακολούθησαν πολυάριθμες εμφανίσεις σε θέατρα και συναυλιακούς χώρους σε Ευρώπη, Μεξικό, Ινδονησία και Κίνα, με καθοριστικές στιγμές τις εμφανίσεις στο φεστιβάλ BBC Proms, στο Concertgebouw Amsterdam, στο Bozar Brüssel κ.α. Μεταξύ 2006 και 2009 ήταν μόνιμο μέλος του σολιστικού Ensemble της όπερας του Halle στην Γερμανία. Στην προηγούμενη σαιζόν εμφανίστηκε μεταξύ άλλων ως Alcina (Alcina) στο Διεθνές Φεστιβάλ Χαίντελ του Halle στην Γερμανία, ως Morgana (Alcina) στο Φεστιβάλ Αθηνών, ως Κοντέσα (Γάμοι του Φίγκαρο) στην Εθνική Λυρική Σκηνή και ως Bellezza (Il trionfo del tempo e del disinganno) στο φεστιβάλ μπαρόκ της Valetta στην Μάλτα. Στις μελλοντικές της εμφανίσεις περιλαμβάνονται οι ρόλοι της Armida (Rindaldo), της βαρόνης στην νέα όπερα του Γιώργου Κουρουπού στην ΕΛΣ, της Angelica (Orlando Furioso), 9η συμφωνία του Μπετόβεν, Χριστουγεννιάτικο ορατόριο του Μπαχ και Anastasio (Giustino) και Armira (Scipione) στο Διεθνές Φεστιβάλ Χαίντελ του Göttingen στην Γερμανία. Διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών. www.myrsinimargariti.com

 

ΝΑΝΤΙΑ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗ

Η Νάντια Κοντογεώργη είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου ενώ παράλληλα έχει σπουδάσει και στη Νομική Σχολή της Αθήνας. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής, μουσικού θεάτρου και δημιουργικότητας στο Harvard University της Βοστόνης. Είναι κάτοχος διπλώματος μονωδίας ενώ μέχρι σήμερα κάνει συμπληρωματικές σπουδές στο χορό, τη μουσική και το τραγούδι (musical, εντεχνο). Το 2014 ηταν υποψήφια για το βραβείο Μελίνα Μερκούρη. Έχει σημαντικές συνεργασίες στην τηλεόραση ενώ στο θέατρο έχει πρωταγωνιστήσει σε πλήθος παραγωγών όπως: «Θεσμοφοριάζουσες» σκην. Β. Θεοδωρόπουλος, «Ματίλντα» σκην. θ. Μαρσέλου, «Παναγία των Παρισίων» σκην. Σ. Σπυράτου, «Αναζητώντας τον Αττίκ» σκην. Σ. Σπυράτου, «Βουβα» σκην. Ε. Γκασούκα, «Οπερέττα» σκην. Ν. Καραθάνος, «Sweeney Todd» σκην. Γ. Πέτρου, «Gala» χορογρ. Jerome Bel, «Eπτά επί Θήβας» σκην. Τσ. Γκραουζίνις, «Η Όπερα της Πεντάρας», σκην. Γ. Χουβαρδάς, «Η Μελωδία της Ευτυχίας» σκην. Θ. Μαρσέλλου, «Κiss Μe Κate», σκην. Π.Μέξις, «Λυσιστράτη», σκην. Τσ. Γκραουζίνις, «Πράματα και Θάματα» σκην Θ. Αθερίδη, «Sugar-Μερικοί το προτιμούν καυτό» σκην. Στ. Φασουλή, «Θα σε πάρω να φυγουμε» σκην Φ. Ευαγγελινού, «Chicago» σκην. Στ. Φασουλή, «Νεφέλες» σκην. Ν. Μαστοράκη, «Rent» σκην. Θ. Μαρσέλλου, «Αν αργήσω, κοιμήσου» σκην. Μ. Θεοχάρης & Κ. Ασπιώτης, «Σκηνοβάτες», σκην. Στ. Φασουλής, «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» σκην. Στ. Φασουλής, «Όπερα της Πεντάρας» σκην. Θ. Μουμουλίδης, «Δωδέκατη Νύχτα» σκην. Θ. Μουμουλίδης, «Δυο Τρελοί Τρελοί Παραγωγοί» σκην. Στ. Φασουλής, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Σαν το Σκύλο με τη Γάτα» σκην. Ν. Νικολάου, «Ο Βιολιστής στη Στέγη»

Ιωάννης Καλύβας – Τενόρος

Σπούδασε στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ και πιάνο και μονωδία στο Αττικό Ωδείο. Συνέχισε στην Ακαδημία Μουσικής του Βύρτσμπουργκ και έπειτα την Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου Μονάχου. Υπότροφος της «Ένωσης Ρίχαρντ Βάγκνερ Βύρτσμπουργκ» και του Σωματείου «Υποτροφίες Μαρία Κάλλας». Έχει ερμηνεύσει Ντον Οττάβιο, Μπελμόντε, Ορόντε (Αλτσινα), Άντονυ (Σουήνυ Τοντ) και Τόνυ (West Side Story, Καμεράτα) στο Φεστιβάλ Αθηνών, Ενδυμίωνα (Το δέντρο της Άρτεμης του Μαρτίν-υ-Σολέρ) , Ταμίνο (Ο μαγικός αυλός-Φεστιβάλ Αιξ-αν-Προβανς) Καμίγ ντε Ροσιγιόν (Η εύθυμη χήρα), Μουχτάρ (Φροσύνη του Π. Καρρέρ), Αρτούρο (Λουτσία ντι Λαμμερμούρ) Αμπντάλο (Ναμπούκο), Φλάβιο (Νόρμα), Πλούτωνα (Ορφέας στον Άδη, Οφενμπαχ), Νίκος (Η κερένια κούκλα-παγκόσμια πρώτη). Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μαέστρους όπως οι P. Carignani, Β. Weill, P.Auguin, Λ. Καρυτινός, Μ. Λογιάδης, Γ.Πέτρου.

Γιώργος Παπαδημητρίου –μπασοβαρύτονος

Ο, εκ Καστοριάς ορμώμενος, μπασοβαρύτονος Γιώργος Παπαδημητρίου ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 5 ετών και τραγούδι στα 21 του με τη Μάρθα Αράπη παράλληλα με τις σπουδές του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ως υπότροφος του ΙΚΥ συνέχισε τις σπουδές στη Νέα Υόρκη-όπου ξεκίνησε τη σολιστική του πορεία-και υπό την αιγίδα του Wagner Stipendium και Bertelsmann Stiftung στην ακαδημία μουσικής του Βύρτσμπουργκ της Γερμανίας. Τη σαιζόν 2016-2017 ντεμπουτάρησε με την εθνική όπερα του Στρασβούργου και από τη σαιζόν 2017-2018 συνεργάζεται τακτικά ως σολίστας με την νέα Εθνική Λυρική Σκηνή έχοντας, μέχρι στιγμής, συμμετάσχει στις παραγωγές: «Ιδομενέας», «Ζ», «Ο Μανδύας», «Η Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι», «Οράματα και Θάματα», «Οι Καπουλέτοι και οι Μοντέκοι», «Η Υπνοβάτις», και «Ντον Κάρλο».

ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΡΥΤΙΝΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου σπούδασε Μουσική και Νομικά, στο Ωδείο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αντίστοιχα .

Από το 1976 έως το 1981 συνέχισε τις σπουδές του με ειδίκευση στη διεύθυνση ορχήστρας στο Πανεπιστήμιο των Τεχνών του Δ. Βερολίνου, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας στο «Μοτσαρτέουμ» του Σάλτσμπουργκ.

Από το 1981 έως το 1985 εργάστηκε στη Γερμανία (Κόμπλεντς, Κολωνία, Βερολίνο) και από το 1985 κατέχει θέση τακτικού αρχιμουσικού στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στην οποία έγινε Μουσικός Διευθυντής το 1992 και από το 1999 έως το 2005 Καλλιτεχνικός της Διευθυντής .

Ο Λουκάς Καρυτινός που επανειλημμένα έχει διευθύνει όλες τις σημαντικές ελληνικές ορχήστρες , έχει πάρει μέρος στα Φεστιβάλ Αθηνών , Επιδαύρου, Αρένας της Βερόνας, Καρακάλλα Ρώμης , Φεστιβάλ Πουτσίνι «Τόρε ντελ Λάγκο», Βίττεν –Γερμανίας, Λας Πάλμας, Αβάνς, Αντίμπ κ.α. , και έχει συμπράξει ως αρχιμουσικός με συμφωνικές ορχήστρες όπως οι : London Philharmonia, RSO-Berlin, Suisse Romande, WDR, Bruckner Orchester Linz, Philomusica Oxford, Orchestre Philharmonique de Nice, Συμφωνική Ορχήστρα του Ισραήλ, Συμφωνική Ορχήστρα Ιερουσαλήμ, ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Βουδαπέστης κ.α. καθώς και με θέατρα όπερας όπως η Γερμανική ΄Οπερα του Βερολίνου , το Λισέο της Βαρκελώνης, της Κολωνίας , η όπερα «Αριάγα» του Μπιλμπάο, του Μόντε Κάρλο, του Ντητρόιτ, της Ρώμης,της Κατάνια,του Κάλιαρι, της Μόντενα, του Λιβόρνο, της Πίζας, της Βέρνης, του Σάλτσμπουργκ κ.α.

Εκτός από την Ελλάδα έχει διευθύνει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, στην Κορέα, Η.Π.Α., Αυστραλία, Ισραήλ, Τουρκία , Αίγυπτο , Τυνησία κ.α.

΄Εχει ηχογραφήσει δίσκους για τις εταιρείες BMG, WEA, CBS, ETERNA, DYNAMIC.

Το 2005 , τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας με τον τίτλο του «Commendatore dell’ Ordine della Solidarieta’ Italiana» για την προβολή της ιταλικής όπερας ανά τον κόσμο.

Το 2008 η ΄Ενωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών του απένειμε το «Μεγάλο Βραβείο Μουσικής».

Τέλος , η «Εταιρεία Φίλων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής», το 2010, του απένειμε το Βραβείο «Απόλλων», για τη συνολική μουσική προσφορά του στον Οργανισμό.

Σήμερα ο Λουκάς Καρυτινός, εκτός της μουσικής του δραστηριότητας διδάσκει Διεύθυνση Ορχήστρας στο Ωδείο Αθηνών.


 

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ -ΧΟΡΩΔΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 18  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, 20.30