Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου ερμηνεύει τη Συμφωνία αρ.104 σε Ρε μείζονα του Φραντς Γιόζεφ  Χάυντν σε μια μαγνητοσκοπημένη συναυλία από το Μέγαρο Μουσική Αθηνών, που προβάλλει η ΕΡΤ3 σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση την  Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 9.30, στη δημοφιλή τηλεοπτική ζώνη της κλασσικής μουσικής.

Μιχάλης Οικονόμου

Ο Χάυντν, συνέθεσε περισσότερες από 100 Συμφωνίες κατά τη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας του. Από πολλούς θεωρείται ως ο «πατέρας» της συμφωνίας λόγω της μεγάλης του συμβολής στη διαμόρφωση της φόρμας αυτής.

Η Συμφωνία αρ.104 σε Ρε μείζονα γράφτηκε το 1795, ονομάζεται επίσης του Λονδίνου και η πρεμιέρα της δόθηκε στις 4 Μαΐου του ίδιου έτους. Είναι η τελευταία από τις 12 Συμφωνίες του Λονδίνου, οι οποίες θεωρούνται από τα κορυφαία έργα του Χάυντν, εμπνευσμένα από τις εξαιρετικές ορχήστρες και τις λαμπρές αίθουσες συναυλιών της αγγλικής πρωτεύουσας στην οποία έζησε για ένα διάστημα και αποτελούν ώριμα δείγματα της κλασικής φόρμας της Συμφωνίας.

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ

Ηχοληψία:  Νίκος Θεοδωρακόπουλος, Κωστής Γιαννακόπουλος
Μουσική Σύμβουλος:  Χριστίνα Σιώρου
Διεύθυνση Παραγωγής ΕΣΟ: Μαρία Κοπανά 

Μοντάζ: Θανάσης Παπακώστας
Διεύθυνση Παραγωγής: Εύη Γάτου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κώστας Μπλουγουράς
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης 

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα  ΕΡΤ
Μουσική Διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 9.30
ΕΡΤ3
Παραγωγή 2020
Διάρκεια 31’