Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Πρόγραμμα συναυλίας

 

  • SergeiProkofiev : Peter and the Wolf, op.67      (Αφήγηση, Νίκος Διαμαντής)
  • Johann Sebastian Bach : Violin concerto in A minor No.1, BWV1041 (1ομέρος)
  • Georges Bizet

Carmen: Suite No.1

Carmen: Suite No.2

 

Σολίστ στο βιολί – Αναστασία Κωνσταντινίδη (6 ετών)

Μουσική διεύθυνση – Κάτια Μολφέση

 

Βιογραφικά συντελεστών

Αναστασία Κωνσταντινίδη

Η Αναστασία Κωνσταντινίδη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουνίου 2017. Από την ηλικία των 3,5 ετών κάνει μαθήματα βιολιού με καθηγήτρια την Έλλη Παπαγρηγορίου. Το 2023 απέσπασε το 1ο βραβείο στο 44ο Διαγωνισμό «Ταλέντα Βραβεία Φίλωνας» στην κατηγορία ως και 9 ετών, καθώς και το Βραβείο Εξαιρετικού Ταλέντου στο Διαγωνισμό Βιολιού MusicArte. Τον Απρίλιο του 2024 απέσπασε το 1ο βραβείο στον 9ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΙΡΟΓΙΩΡΓΟΥ-ΣΙΓΑΡΑ στην κατηγορία μέχρι 10 ετών.  Έχει εμφανιστεί σε αρκετές μαθητικές συναυλίες, σε συναυλίες του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer, καθώς και σε συναυλία βραβευμένων του Διαγωνισμού Φίλωνα στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός». Είναι μέλος της Underground Kids Orchestra στα Α’ Βιολιά. Παίζει με βιολί 1/4, το οποίο της παραχώρησε από τη συλλογή του ο μουσικός και συλλέκτης Μπάμπης Σούκας. Είναι μαθήτρια της Α’ Δημοτικού. Μιλάει Ρώσικα, Γαλλικά και Αγγλικά. Ασχολείται επίσης με την ενόργανη γυμναστική.

 

Νίκος Διαμαντής

Ο Νίκος Διαμαντής γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε θέατρο και φυσική στην Θεσσαλονίκη στην Επιθεώρηση Δραματικής Τέχνης και στο ΑΠΘ. Το 1985 Ίδρυσε το Θέατρο Σημείο. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Έχει σκηνοθετήσει 100 περίπου παραστάσεις σε θέατρο, όπερα, ραδιόφωνο, τηλεόραση κ.α. και έχει παρουσιάσει σύγχρονους συγγραφείς, Έλληνες και ξένους , πολλούς από αυτούς για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Εχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών , Ναυπλίου και Πάτρας,  καθώς και σε πολλές δραματικές σχολές. Είναι πρόεδρος στην επιτροπή θεατρικών βραβείων  του Υππο για τους δόκιμους συγγραφείς .

Κάτια Μολφέση

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου σπούδασε πιάνοκαι ανώτερα θεωρητικά, ενώ στο Λονδίνο αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Kingston ολοκληρώνοντας μεταπτυχιακές σπουδές σύνθεσης για κινηματογράφο και τηλεόραση. Επέστρεψε στην Ελλάδα όπου ολοκλήρωσε σπουδές διεύθυνσης ορχήστρας με τον Λουκά Καρυτινό στο Ωδείο Αθηνών, ενώ έκανε σπουδές τελειοποίησης στην μουσική ακαδημία της Πράγας. Παράλληλα με τις σπουδές της στην διεύθυνση ορχήστρας, παρακολούθησε μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας με τον Αντώνη Κοντογεωργίου. Από το 2011 που εργάζεται ως αρχιμουσικός, διευθύνει τακτικά στην Ελλάδα έχοντας συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Εθνική Λυρική Σκηνή, Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων καθώς και με επαγγελματικά σύνολα σύγχρονης μουσικής. Έχει διευθύνει συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θέατρο Παλλάς, Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο “Μαρία Κάλλας”,Φιλολογικό Σύλλογο “Παρνασσός”, Θέατρο Απόλλων Σύρου, Αίθουσα “Σόλων Μιχαηλίδης” Θεσσαλονίκης καθώς και σε ελληνικά φεστιβάλ στην περιφέρεια.Στο εξωτερικό έχει διευθύνει στην Ουγγαρία την Συμφωνική MÁV της Βουδαπέστης, στην Τσεχία την Φιλαρμονική της Βόρειας Τσεχίας και την Συμφωνική του Karlovy Vary, ενώ στην Βουλγαρία έχει διευθύνει επανειλημμένως την Κρατική Όπερα της Stara Zagora. Τον Σεπτέμβριο του 2023 ήταν ημι-φιναλίστ στον διαγωνισμό “Blue Danube International Opera Competition”, λαμβάνοντας βραβείο διάκρισης για την υψηλή επίδοσή τη.