Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού της Γιώργου Πέτρου σε μια μοναδική, λαμπερή και εορταστική συναυλία σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος  στις πρώτες ιδιαίτερες στιγμές μιας Νέας Χρονιάς το Σάββατο 01/01/2022 στις 00.40 από την ΕΡΤ2.

Μια ξεχωριστή Πρωτοχρονιάτικη συναυλία από το Κέντρο  Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του πολυβραβευμένου αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου, με τις υπέροχες μουσικές της αυτοκρατορικής Βιέννης.

Τα δημοφιλή έργα του Johann Strauss υιού, πολυαγαπημένες μελωδίες από βαλς και πόλκες στροβιλίζονται με ένα μεθυστικό τρόπο προκαλώντας την φαντασία και τις αισθήσεις σε ένα απόλυτα γιορτινό κλίμα.

Οι εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις λαμπερές μουσικές της αυτοκρατορικής Βιέννης.
Πολυαγαπημένα βαλς, πόλκες, μαζούρκες, αλλά και αποσπάσματα από οπερέτες, συνθετών που έζησαν και έγραψαν στη Βιέννη του 19ου αιώνα, με κυριότερους εκπροσώπους τα μέλη της οικογένειας Strauss υπόσχονται ένα μελωδικό ταξίδι στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.
Μεθυστικές μελωδίες που συνεχίζουν να μαγεύουν το κοινό εδώ και αιώνες και να αποτελούν το απαραίτητο συστατικό για τη δημιουργία μιας ζεστής γιορτινής ατμόσφαιρας.

 

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα
Μουσική Διεύθυνση: Γώργος Πέτρου

Προϊστάμενος Τμήματος Ηχογραφήσεων Μουσικών Συνόλων: Μιχάλης Συγλέτος
Ηχοληψία: Μιχάλης Συγλέτος, Βασίλης Χανιώτης
Διεύθυνση Παραγωγής Μουσικών Συνόλων: Μαρία Κοπανά
Βοηθοί  Παραγωγής: Δημήτρης Βεργίνης, Ιωάννα Κοτοπούλη

 φωτογραφίες: ΚΠΙΣΝ / Μαρίζα Καψαμπέλη