Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, στις 21:00, παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, μια ξεχωριστή συναυλία με ελεύθερη είσοδο στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Φέτος θα υποδεχτούμε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το παιδί-θαύμα του πιάνου, τον δεκατριάχρονο Ελισέι Μισίν (Elisey Mysin) από τη Ρωσία.
Ο νεαρός πολυβραβευμένος σολίστ θα ερμηνεύσει το «Δεύτερο Κοντσέρτο» του Σοπέν σε συνεργασία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του διεθνώς καταξιωμένου αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου.
Τη συναυλία θα πλαισιώσει και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, που μαζί με την ορχήστρα θα παρουσιάσουν μερικά από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής φιλολογίας.

Ντμίτρι Σοστακόβιτς (1906-1975)
Εορταστική ουβερτούρα σε λα μείζονα, έργο 96
Φρεντερίκ Σοπέν (1810-1849)
Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 2 Op. 21

  1. Maestoso
  2. Larghetto
  3. Allegro vivace

Σολίστ Elisey Mysin πιάνο

 

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Πιοτρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι (1840-1893)
Εισαγωγή – Φαντασία Ρωμαίος και Ιουλιέτα  TH 42
Αλεξάντρ Μποροντίν (1833-1887)
«Πολοβτσιανοί χοροί» από την όπερα Πρίγκιπας Ιγκόρ

Ενορχήστρωση: Nikolai Rimsky- Korsakov

 

Συμμετέχει η Χορωδία της ΕΡΤ και του Δήμου Αθηναίων

Μουσική διδασκαλία χορωδίας ΕΡΤ :Μιχάλης Παπαπέτρου

Μουσική διδασκαλία Χορωδίας Δήμου Αθηναίων: Σταύρος Μπερής

 

Μουσική διεύθυνση – Μιχάλης Οικονόμου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

ELISEY MYSIN

Ο Elisey γεννήθηκε στη Σταυρούπολη της Ρωσίας το 2010 και άρχισε να σπουδάζει πιάνο σε ηλικία τεσσάρων ετών. Σήμερα σπουδάζει στο Κεντρικό Μουσικό Σχολείο της Μόσχας με καθηγητές τους Natalia Trull και Daniil Tsvetkov.

Ο Elisey είναι βραβευμένος σε διεθνείς διαγωνισμούς όπως Astana Piano Passion (2017), Vladimir Krainev, Schumann (Γερμανία, 2023), Cleveland International Piano Competition for Young Artists (2023), Nashvile Chopin (ΗΠΑ, 2023).

Έχει συμπράξει με ορχήστρες όπως Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα Σβετλάνοβ, Εθνική Φιλαρμονική Συμφωνική Ορχήστρα, ενώ έπαιξε σε διακεκριμένες αίθουσες όπως Zaryade της Μόσχας και στο Θέατρο Μπολσόι.

Έχει εμφανιστεί σε σημαντικά φεστιβάλ όπως Russian Seasons της Ιταλίας του 2018, The Amadeus weekend και Classical young stars της Αυστρίας το 2018, Arturo Michelangeli International Misc Festival στο Τρέντο της Ιταλίας το 2019, Baikal stars, Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ του Ντουμπάι το 2021. International Keyboard Odyssiad and Festival στο Κολοράντο των ΗΠΑ το 2023.

Συμμετέχει σε masterclasses με τους Mikhail Voskresensky, Andrzej Yasinsky και Eugen Indjic.

Είναι υπότροφος και συμμετέχει ενεργά στο Διεθνές Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Vladimir Spivakov, στο Διεθνές Φιλανθρωπικό Ίδρυμα New Names και του Ιδρύματος YAMAHA

 

Μιχάλης Οικονόμου

 

Ο Μιχάλης Οικονόμου είναι ένας από τους πιο ενεργούς Έλληνες αρχιμουσικούς και καθηγητές διεύθυνσης ορχήστρας. Σπούδασε μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς επίσης βιολί, ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση στο Εθνικό Ωδείο. Λαμβάνοντας πέντε υποτροφίες συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης αποκτώντας Master στη διεύθυνση ορχήστρας και Διδακτορικό στη σύνθεση. Από το 2023 έχει αναλάβει τη μουσική και καλλιτεχνική διεύθυνση της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Είναι επίσης αρχιμουσικός της συμφωνικής ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, διευθυντής του μουσικού τμήματος και τακτικό μέλος της Συγκλήτου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και καθηγητής διεύθυνσης ορχήστρας στο Ωδείο Αθηνών. Παράλληλα, ο Μιχάλης Οικονόμου έχει δημιουργήσει και διδάσκει το μοναδικό πανελλήνιο masterclass διευθυνσης ορχήστρας της χώρας μας, καθώς επίσης πέντε διεθνή ετήσια σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας (Ουγγαρία-Μάλτα-Ρουμανία-Κύπρο-Ελλάδα). Το 2011 κατόπιν ψηφοφορίας εκατό μουσικών διαφορετικών εθνικοτήτων, εξελέγη καλλιτεχνικός διευθυντής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Κατάρ, ενώ διετέλεσε επί σειρά ετών ως πρώτος μαέστρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Μάλτας. Από το 2024 είναι τακτικός μαέστρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Πιτέστι της Ρουμανίας. Είναι τακτικός προσκεκλημένος μαέστρος όλων των Ελληνικών ορχηστρών και τουλάχιστον είκοσι διαφορετικών συμφωνικών ορχηστρών του εξωτερικού. Εκπροσωπείται από το κορυφαίο καλλιτεχνικό γραφείο IMG Artists και πραγματοποιεί περισσότερες από τριάντα συναυλίες ανά τον κόσμο ετησίως.