Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο πλάισιο του κοινωνικού ρόλου της συμμετέχει αφιλοκερδώς στην διαδικτυακή συναυλία Αλληλεγγύης που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλογος.
ακολουθεί το Δελτίο του Π.Μ.Σ.

Συναυλία Αλληλεγγύης
200 χρόνια Ελληνική Επανάσταση
250+1 από τη γέννηση του Μπετόβεν

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος διοργανώνει  συναυλία  αφιέρωμα στα 250+1 χρόνια από τη γέννηση του L.V. Beethoven και στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Μια παραγωγή που έχει σκοπό την ενίσχυση του ταμείου αλληλεγγύης του Συλλόγου, ένα ταμείο που στήριξε και στηρίζει όσους μουσικούς έχουν ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο κλάδος μας.
Μια συναυλία με έργα του Παύλου Καρρέρ και L.V. Beethoven, με μαέστρο τον Χρήστο Κολοβό  και τις καταξιωμένες λυρικές τραγουδίστριες Βασιλική Καραγιάννη, Τζούλια Σουγλάκου και Σοφία Κυανίδου, σε μια συνεργασία με την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.  Συμμετέχει η ηθοποιός Μαρία Αλιφέρη.

Η συναυλία θα προβληθεί σε online streaming στις 26/12/2021 και ώρα 20.00 (6.00 pm UTC) μέσω της soldout tickets. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ενεργή για 48 ώρες από την έναρξη του live.
για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Όλοι οι συντελεστές εργάστηκαν αφιλοκερδώς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της συναυλίας:
– Παύλος Καρρέρ (1829-1896): «Μάρκος Μπότσαρης» (αποσπάσματα). Μελόδραμα σε τέσσερις πράξεις (1857-58). Λιμπρέττο: Τζοβάννι Κατσαλούπι. Νέα ενορχήστρωση (2013): Βύρων Φιδετζής.
«Πρελούδιο» από την Α’ πράξη
«Ρετσιτατίβο και καβατίνα» της Σοφίας από τη Β’ πράξη
Σοφία: Σοφία Κυανίδου (σοπράνο)
«Ιντερμέτζο και ρομάντσα» της Χρυσής από την 4η πράξη
Χρυσή: Τζούλια Σουγλάκου (σοπράνο)
Σόλο βιολί: Οδυσσέας Κορέλλης

—Παύλος Καρρέρ (1829-1896): η «Κυρά Φροσύνη» ή «Η εκδίκηση του Αλή Πασά» (αποσπάσματα). Τραγικό μελόδραμα σε τέσσερις πράξεις (1868). Λιμπρέττο: Ελισσαβέτιος Μαρτινέγκος
«Συμφωνία» (καταγραφή και αποκατάσταση:Βύρων Φιδετζής-1996)
«Πρελούδιο, Ρετσιτατίβο και Καβατίνα της Σοπράνο» της Φροσύνης από τη 2η πράξη
Φροσύνη: Βασιλική Καραγιάννη (σοπράνο)

Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827), “Τα Ερείπια των Αθηνών», έργο 113 (αποσπάσματα). Μουσική πάνω στο θεατρικό έργο του Αυγούστου φον Κοτσεμπούε
Εισαγωγή
Τουρκικό Εμβατήριο
Μουσική πίσω από την σκηνή
Εμβατήριο και χορωδιακό

Σοφία Κυανίδου
Τζούλια Σουγλάκου
Βασιλική Καραγιάννη
Μαρία Αλιφέρη
Χρήστος Κολοβός
Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ