Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του μαέστρου José Antonio Abreu, ιδρυτή του El Sistema, τη Δευτέρα 1 Απριλίου οι νεαροί μαθητές του El Sistema Greece μοιράζονται τη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος με τους έμπειρους μουσικούς της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.

Το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται την El Sistema Greece Youth Orchestra και την El Sistema Greece Youth Choir οι οποίες συμπράττουν με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης σε μία συναυλία Side by Side υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ζαφείρας Αντζούς-Ράμος, αποδεικνύοντας ότι η μουσική είναι μια συλλογική διεργασία. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, πέρα από έργα των Purcell, Shostakovich, Piazzolla κ.α. θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα το έργο του διεθνούς αναγνωρισμένου Γιώργου Εμμανουήλ Λαζαρίδη Εκ Νεκρών.

Το μουσικό πρόγραμμα El Sistema Greece (ESG) ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2016 στην Αθήνα, με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινότητας με πυρήνα τη μουσική, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Προσφέρει καθημερινά δωρεάν μαθήματα μουσικής σε παιδιά και νέους ηλικίας 6 έως 26 ετών ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας και θρησκείας. Μέσω της μουσικής οι μαθητές του El Sistema Greece εμπνέονται και προετοιμάζονται για ένα καλύτερο μέλλον ενώ καλλιεργούν ικανότητες επικοινωνίας και συνεργασίας. Το 2017 ιδρύθηκε και η El Sistema Greece Youth Orchestra (ESGYO), μία νεανική ορχήστρα εστιασμένη στην εκπαίδευση των μελών της ως προς την ορχηστρική συμπεριφορά και κουλτούρα που οφείλει να έχει κάθε μικρός και μεγάλος μουσικός.

Το ΚΠΙΣΝ και η ΕΡΤ με την συγκεκριμένη συναυλία στηρίζουν το καινοτόμο πρόγραμμα του El Sistema Greece. Το ΚΠΙΣΝ από την αρχή της λειτουργίας του El Sistema Greece, έχοντας φιλοξενήσει αρκετές φορές τους μαθητές του, τους δίνει την ευκαιρία να συμμετέχουν σε συναυλίες υψηλού επιπέδου, αποκτώντας πολύτιμες ολοκληρωμένες μουσικές εμπειρίες.

Μαέστρος, Ζαφείρα Αντζούς-Ράμος
Σολίστ βιολιού και εγχόρδων, Kana Ohashi
Σολίστ πιάνου, Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης
Διεύθυνση Χορωδίας ESG, Αντιγόνη Κερετζή
Διεύθυνση Μικτής Χορωδίας Θεσσαλονίκης, Μαίρη Κωνσταντινίδη
Καλλιτεχνικός Διευθυντής Μουσικών Συνόλων ΕΡΤ, Αναστάσιος Συμεωνίδης

Tο έργο Εκ Νεκρών αποτελεί ανάθεση του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πρόγραμμα συναυλίας


Side by Side | Δευτέρα 01/04, 20.30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος

Ελεύθερη είσοδος με προεγγραφή στο SNFCC.org

Η προεγγραφή ξεκινά την Τρίτη 26/03 για τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ και την Τετάρτη 27/03 για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες στο SNFCC.org