Μίλτος Λογιάδης – Χριστόφορος Σταμπόγλης

Η ιδέα της βραδιάς ξεκίνησε από μια ηχογράφηση του 1958 όπου ο διάσημος βαθύφωνος  Cesare Siepi, ερμήνευσε δώδεκα από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του διεθνώς αναγνωρισμένου Αμερικανού σύνθετη και τραγουδοποιού Cole Porter.

Τα περισσότερα από τα τραγούδια που θα ακουστούν ανήκουν σε αυτή τη συλλογή -και είναι μερικά από τα διασημότερα τραγούδια που έγραψε ο Πόρτερ-  ο συνθέτης του “My heart belongs to daddy”, του “I’ve got a kick out of you”  αλλά και πατέρας του Kiss me Kate, του Can Can και πολλών διάσημων Αμερικανικών μιούζικαλ.  Eίναι αυτός άλλωστε που απογείωσε το γνωστό πλέον σε μάς ως “κλασσικό μιούζικαλ” των δεκαετιών του ‘20 και’ 30.

Ο Πόρτερ, συνθέτης αλλά και στιχουργός κατ’ εξοχήν τραγουδιών του έρωτα, έζησε  μια έντονη ζωή κυρίως στο Παρίσι εξ ου και οι συχνές αναφορές του στην πόλη του φωτός. Ο Χριστόφορος Σταμπόγλης κάτω από την μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη και με την συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ θα μας ταξιδέψουν στην εποχή του έρωτα μιας άλλης προσέγγισης κι αισθητικής  αλλά πάντα στον κόσμο του Έρωτα.